Експерти: золото буде зростати, а долар - падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: золото буде зростати, а долар - падати

Валюта
6575
Експерти прогнозують, що ціна на золото в найближчі 2 роки буде зростати в той час як американський долар дешевшатиме.
Так, президент Української біржі дорогоцінних металів Сергій Ніколаєнко зазначив, що сьогодні США намагаються втримати ціну на золото, тому що це єдиний індикатор стабільності американської валюти. “Але давайте говорити відверто, долар це звичайний папір, яка на сьогоднішній день вже нічим не підкріплений. Він без зупинки друкується. І якщо до 2009 року про те, хто скільки надрукував, повідомлялося, то зараз ці дані просто засекречені”, – підкреслив він.
Експерт упевнений, що американська валюта буде знецінюватися, тоді як золото, незважаючи на тимчасове падіння, буде зростати. “Прогнозую, що вже через рік-два ціна на золото знову перевищить свій історичний максимум”, – сказав Ніколаєнко.
Керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB Микола Івченко вважає золото досить стабільним активом. “Закуповуючи його, центробанки працюють на довгострокову перспективу. Це актуально хоча б на тлі того, що американський долар дешевшатиме, так як Сполучені Штати йдуть шляхом помірної девальвації. У той же час золото буде зростати. Воно зростає в ціні вже впродовж 10 років. За останні п’ять років середні річні темпи зростання цін на золото склали 21,9%”, – сказав експерт.
Нагадаємо, що станом на 1 травня Національний банк України накопичив більше 36 тонн золота в золотовалютних резервах країни. Згідно з даними Всесвітньої золотої ради, в 2012 році резерви НБУ в золоті у фізичному вираженні збільшилися на 26,5%, тоді як за попередні 6 років приріст склав 15,5%.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас