S&P: в українських банках 20% кредитів - "погані" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: в українських банках 20% кредитів - "погані"

Кредит&Депозит
542
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s (S&P) оцінює частку проблемних кредитів в українських банках в 20%.
“Якість активів – основний негативний фактор для банківської системи. Значного скорочення числа проблемних кредитів не відзначається, їх обсяг становить близько 20% від сукупного обсягу кредитів”, – зазначили в S&P.
S&P підкреслює, що більшість українських банків все ще не забезпечили достатнього обсягу резервування, що може знадобитися в разі непередбаченого економічного спаду і потенційного подальшого погіршення кредитної якості позичальників.
Рейтингове агентство відзначає, що навіть банки з низьким рівнем проблемних кредитів схильні до відповідних ризиків у разі, якщо вони проводять агресивну стратегію кредитування.
За оцінками S&P, швидке зростання боргового навантаження домогосподарств може становити значний ризик у майбутньому, якщо не будуть вжиті адекватні заходи відносно моніторингу ситуації в даній сфері.
S&P також називає ризиками для банківської системи високу концентрацію по секторах і окремих позичальниках, низький рівень платіжної культури та дотримання принципів верховенства права.
Агентство також звертає увагу на нездатність більшості українських банків залучати фінансування на міжнародних ринках капіталу (за винятком декількох ключових гравців).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас