Українській міліції поки не дозволили слідкувати за абонентами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українській міліції поки не дозволили слідкувати за абонентами

Казна та Політика
1332
Законопроект «Про внесення змін до ст. 39 ЗУ «Про телекомунікації» щодо введення кримінального провадження», розроблений МВС, встановлює обов’язок операторів телекомунікацій за власні кошти встановлювати на своїх телекомунікаційних мережах технічні засоби, необхідні для здійснення уповноваженими органами оперативно-розшукових заходів, проведення негласних слідчих (розшукових) дій.
Так, під час наради Держпідприємництва минулого тижня виникли питання щодо цього законопроекту, який раніше вже викликав хвилю дискусій та зауважень з боку бізнесу.
У Держпідприємництва відзначають, що документ фактично передбачає правове врегулювання адміністративних відносин між правоохоронними органами та операторами телекомунікацій. Документ передбачає накладення на учасників ринку телекомунікацій додаткових зобов’язань, а значить, безпосередньо стосується інтересів споживачів.
Михайло Бродський підкреслив, що, враховуючи зазначене, даний документ Служба визнала регуляторним актом, відповідний лист вже направлений розробникам. Тому законопроект повинен розроблятися, розглядатися, ухвалюватися і публікуватися з урахуванням вимог закону «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».
Про ознаки регуляторного акта також раніше йшлося у відкритому листі ІнАУ Бродському: «Названий законопроект має ознаки регуляторного акта, а тому потребує доведення його обґрунтованої необхідності, підтвердження забезпечення досягнення внаслідок дії регуляторного акта максимально можливих позитивних результатів за рахунок мінімально необхідних витрат ресурсів суб’єктів господарювання, громадян і держави, економічного ефекту від впровадження регуляторного акта на тлі соціальних явищ».
До обговорення законопроекту також приєдналася Інтернет партія України. ІПУ підкреслила, що законопроект був поданий на розгляд до Держпідприємництва без жодних переговорів з громадськістю та організаціями, яких він безпосередньо торкнеться.
«Цей законопроект не обіцяє нічого доброго ні для провайдерів, ні для інтернет-користувачів. МВС попросту намагається взяти під контроль кожного інтернет-користувача України. Будь-яка переписка користувача в інтернеті, будь то чат, e-mail або навіть банківський переказ зможе бути прочитана третіми особами при тому на законних підставах», – заявив Голова ІПУ Дмитро Голубов.
За матеріалами:
proIT.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас