Для підготовки до Олімпіади-2022 в Карпатах потрібно 80 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для підготовки до Олімпіади-2022 в Карпатах потрібно 80 млрд грн

Казна та Політика
893
Зазначимо, що в Україні довгий час не могли визначитися з місцем можливого проведення Олімпіади. Спочатку йшлося про гірськолижний курорт “Буковель” на Івано-Франківщині. Втім, цей варіант відпав – масштаб курорту не той. І вирішили готувати Львів, Тисовець та Славське (львівські Карпати).
За підрахунками експертів, за дев’ять років, що залишилися до Олімпіади-2022, на мегабудівництво “з нуля” треба буде витратити приблизно 80 млрд грн (кошторис розрахувала німецька проектна фірма і затвердив Кабмін). Це – близько 15 річних бюджетів тієї ж Львівщини, додають у Львівській обладміністрації (за рік область витрачає 5 млрд грн). За рахунок держави побудують спортоб’єкти, дороги і комунікації, а нові готелі в горах, підйомники та олімпійське селище чекають коштів від інвесторів.
Столицею Олімпіади стане Львів. Як розповів начальник управління фізкультури та спорту Львівської обладміністрації Юрій Майборода, тут олімпійці змагатимуться у хокеї, фігурному катанні, ковзанярському спорті. У наступному році, запевняє місцева влада, у Львові почнуть будувати хокейну арену поруч з євростадіоном.
Однак зараз у Карпатах ніякої підготовки не ведеться. Дороги в цьому році і так розбиті, а в горах їх немає взагалі. Їхати нормально можна до Стрия, а далі починається бездоріжжя. Чим ближче до гір, тим гірше. І хоч дорогу до Славського обіцяли полагодити ще до Євро-2012, вона, як і раніше, розбита. А в районі Славського можна проїхати тільки на всюдиходах – і так вже багато років.
Але, незважаючи на це, представники турбізнесу не втрачають оптимізму.
“Навіть якщо Ігор не буде, Карпатам давно потрібен “ремонт”. Якщо в горах побудувати дороги, хороші бази, траси та підйомники, сюди поїдуть туристи не тільки наші, а й з сусідніх країн. Це принесе прибуток місцевим жителям. Поки ж через “убиту” інфраструктуру лижники обирають сусідню Польщу і Словаччину”, – говорить співробітник однієї з львівських турфірм Олег Грицюк.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас