Домовленості з МВФ не буде до тих пір, поки Кабмін не зіткнеться з проблемами при розміщенні євробондів, - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Домовленості з МВФ не буде до тих пір, поки Кабмін не зіткнеться з проблемами при розміщенні євробондів, - експерти

Казна та Політика
546
Політика кількісного пом’якшення, яка зараз активно проводиться в світі, стимулює попит на суверенні цінні папери країн, що розвиваються, в т.ч. – України.
Тому наша держава зможе залучати зовнішні позики навіть у разі непродовження співпраці з МВФ, вважає виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.
«Незважаючи на дешевизну ресурсу, який можуть отримати іноземці від своїх банків, це все одно якась вартість. І просто тримати ресурси багатомільярдними масами можна, але дорого», – пояснив експерт.
Як додав провідний економіст блоку «Фінансові ринки» «Креді Агріколь Банку» Олександр Печеріцин, досить високий рівень дохідності українських єврооблігацій і середній рівень боргу в порівнянні з зобов’язаннями країн з аналогічним рейтингом дозволяє Україні досить успішно залучати іноземну валюту не тільки на внутрішньому ринку, а й зовнішньому.
«На початок травня Україна залучила ресурси для виплати більше третини всього (запланованого, – ред.) обсягу на рік. Причому найбільша частина виплат з боргу з початку року передбачалася для МВФ і була здійснена за рахунок залучення ресурсів з боргових ринків. Тому, проблема виплат з держборгу не стоїть гостро в поточному році», – зазначив експерт.
У свою чергу керівник аналітичного департаменту інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Паращій також вказує на те, що за наявності альтернативного джерела валютних запозичень (завдяки політиці кількісного пом’якшення в США) українському уряду не цікаво виконувати вимоги МВФ (підвищення тарифів і ослаблення валюти).
«Ми не очікуємо реальної домовленості з МВФ до тих пір, поки український уряд не зіткнеться з проблемами при розміщенні євробондів», – зазначив аналітик.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас