Табачник: в Україні не закриваються установи позашкільної освіти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник: в Україні не закриваються установи позашкільної освіти

Казна та Політика
293
За останні роки в Україні не була закрита жодна установа позашкільної освіти. Про це заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник, відповідаючи у Верховній Раді на запитання депутата від “Свободи” Ігоря Мірошниченка.
Мірошниченко питав у Табачника про ситуацію, яка склалася в Україні зі школами мистецтв – Міністерство фінансів внесло пропозицію перевести їх на самоокупність, що, по суті, призведе до їх закриття.
Табачник підкреслив, що школами мистецтв відає Міністерство культури, а також повідомив, що за дорученням Президента при складанні бюджету на наступний рік школи мистецтв повинні увійти в перший, найзахищеніший, кошик держфінансування.
“У віданні Міністерства освіти знаходяться заклади позашкільної освіти. На сьогоднішній день в Україні функціонує 1766 таких установ, і я підкреслюю, що за останні роки жодна така установа не була закрита, – сказав Табачник. – Був один випадок, коли Самбірська райрада ухвалила рішення про закриття відразу чотирьох установ позашкільної освіти, але тоді за зверненням Міністерства освіти і науки втрутилася Генеральна прокуратура, і рішення було скасовано”.
За словами Табачника, у 2013 році було відкрито 17 нових закладів позашкільної освіти, і на даний момент 40% українських дітей відвідують різні гуртки та секції.
У той же час, Уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко раніше заявляв, що тільки 34% дітей мають доступ до позашкільної освіти. Тільки кожна третя українська дитина ходить у спортивну секцію, кожна десята – в музичну школу або художню самодіяльність.
Також Дмитро Табачник з трибуни Верховної Ради подякував органу студентського самоврядування Києво-Могилянської Академії за те, що вони сприяли відрахуванню студентки, що вдарила Табачника букетом квітів.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас