Україна і Росія розроблять спільний проект на базі Ан-124 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Росія розроблять спільний проект на базі Ан-124

Казна та Політика
837
Україна і Росія розроблять спільний пілотний проект на базі Ан-124. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко.
“Перш за все – це загальне будівництво літаків, які мають свою нішу на ринку. Це – військово-транспортна авіація. Проект АН-124 – це дуже великий літак, який може піднімати близько 100 тонн вантажів. Дуже важливий, корисний, тому що він має можливість підніматися з коротких смуг і тому дуже привабливий для наших російських колег. Він пройшов хорошу історію у всіх проектах, тому вважаємо, що це для нас буде невеликим пілотним проектом. А далі там ціла низка літаків, які стосуються і пасажирських перевезень, і спеціалізованих літаків, медичних, санітарних. Тому у нас якщо сформулювати, що ми будемо робити, то наша пропозиція, підтримувана російськими колегами, вона така – давайте зробимо пілотний проект на базі Ан-124, покажемо, як це працює, і далі перейдемо на більш глибоку інтеграцію в інших літаках”, – пояснив Бойко.
Крім того, віце-прем’єр не відкинув можливості створення спільного підприємства з Росією з будівництва літака Ан-124.
“У нас там різні моделі. Найбільш така реалістична, я вважаю, що ми даємо дійсно технологічну базу, ми даємо інноваційну складову, документацію, вона оцінена відповідним чином незалежними оцінювачами. Росіяни дають ринок і дають фінанси. Паралельно у нас йде об’єднання підприємств або частин підприємств, які задіяні в цьому процесі. Це стосується пілотного проекту по Ан-124. Тому найбільш реалістичний проект – це будівництво літака АН-124 спільним підприємством з урахуванням внеску кожної сторони”, – зазначив Бойко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас