НРБ-Україна освоює Крим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НРБ-Україна освоює Крим

Фондовий ринок
206
ЗАТ «Комерційний банк НРБ-Україна» (м. Київ) і Національний резервний банк (НРБ, Російська Федерація) почали реалізацію чергового інвестиційного проекту в Криму – будівництва аквапарку в Алушті. Аквапарк є складовою частиною глобального проекту групи НРБ по будівництву в курортній зоні «Професорський куточок» п'ятизіркового рекреаційного комплексу «Мигдальний гай».
Як повідомила прес служба банку «НРБ-Україна», загальний розмір інвестицій у будівництво аквапарка складе порядку $10 млн. Крім водяних атракціонів, у рамках проекту планується побудувати розважальний центр із площадкою для боулінгу і готель. «Відповідно до графіка будівництва аквапарк буде зданий вже в листопаді нинішнього року, - говорить голова ради банку В'ячеслав Юткін, - Повне введення в експлуатацію комплексу «Мигдальний гай» планується в травні 2004 року».
Загальний розмір коштів, що інвестуються у проект «Мигдальний гай», складе $30 млн. Цей розважальний комплекс, загальною площею порядку 12 гектарів, крім аквапарка буде містити в собі п'ятизірковий готель, концертний зал на 2,5 тис. місць, а також мережу ресторанів.
Для реалізації проекту на початку березня минулого року була створена спеціальна структура – ТОВ «Мигдальний гай», засновниками якого виступили банк «НРБ-Україна» і ТОВ «Комерційна компанія», що також входить у групу НРБ. Раніше, з 21 січня 2002 р. ТОВ «Комерційна компанія» уже початку розміщення довгострокової облігаційної позики на загальну суму в 172,5 млн. грн., частина якого буде витрачена на будівництво комплексу «Мигдальний гай». За інформацією банку «НРБ-Україна», на даний момент два транші облігацій по $10 млн. уже придбали іноземні інвестори. Договір по придбанню третього траншу вже підписаний, і він також буде в повному обсязі розміщений серед іноземних інвесторів.
Кошти, притягнуті за рахунок випуску облігацій, будуть направлятися і на виконання іншого великого інвестиційного проекту НРБ в Алушті – реконструкцію пансіонату «Море», а також на завершення реконструкції будинку бізнесу-центра «НРБ-Україна» і житлового комплексу в Києві.
За матеріалами:
Сбербанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас