Янукович: аграрний експорт України минулого року становив більше $18 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: аграрний експорт України минулого року становив більше $18 млрд

Аграрний ринок
382
Аграрний експорт в 2011 році виріс майже на 40% і склав понад 18 млрд дол. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович, передає прес-служба голови держави.
“В цілому в 2012 році аграрний експорт продемонстрував безпрецедентне зростання – майже на 40% і склав понад 18 млрд дол США”, – зазначив Президент.
На переконання голови держави, за останні роки Україна довела, що є одним з потужних гравців на світовому ринку продовольства.
“Стабільно наша держава посідає одні з лідируючих позицій на світовому ринку зерна. Кожна одинадцята його тонна, що продавалася на світовому ринку торік, була вітчизняного виробництва. Нам належить близько 9% у світовій торгівлі зерновими”, – сказав В.Янукович.
Крім того, Президент зазначив, що світ зацікавився не тільки українським зерном, а й продукцією тваринництва. За його словами, Україна вже постачає в Євросоюз продукцію птахівництва.
Також він зазначив, що з 2007 року частка продукції агропромислового комплексу в загальній структурі експорту України зросла майже вдвічі і торік склала 27%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас