Туреччина проведе "амністію на багатство" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина проведе "амністію на багатство"

Казна та Політика
451
Турецький парламент схвалив законопроект “амністії на багатство”, спрямований на те, щоб залучити в країну кошти турків, що знаходяться за кордоном, без каральних податків і штрафів.
Законопроект дозволить туркам заплатити на дані кошти податок у розмірі 2%, в той час, як зазвичай він становить 30-40%. Крім того, відносно тих, хто вирішить скористатися амністією, не буде розпочато розслідування з метою з’ясувати, чи було їх багатство нажите в Туреччині, а потім незаконно зберігалося за кордоном.
Для того, щоб скористатися амністією, приватні підприємці або компанії будуть зобов’язані задекларувати свої кошти до кінця липня.
Востаннє уряд Туреччини здійснював таку програму в 2009 році, щоб допомогти пом’якшити наслідки світової фінансової кризи. Це дозволило залучити в країну близько 50 млрд лір ($28 млрд за поточним обмінним курсом).
Туреччина була найбільш швидкозростаючою економікою в Європі в 2011 році, її зростання сягало 8,5%, проте в 2012 році темпи зростання різко сповільнилися до 2,2%, і тепер, напередодні виборів наступного року, уряд зацікавлений у відновленні економічного зростання.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас