Каштановий скандал - КМДА створить експертну раду для захисту та "примноження" каштанів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каштановий скандал - КМДА створить експертну раду для захисту та "примноження" каштанів

Казна та Політика
768
За результатами науково-дослідної експертизи видової приналежності дерев кінського м’ясочервоного каштану Бріоті, проведення якої особисто ініціював Олександр Попов, стало відомо, що тільки два каштани з 285 дерев є м’ясочервоними. Ще 11 дерев належать до виду Aesculus glabra, який до цього часу ніколи не висаджувався на вулицях Києва. І мінімум 18 – належать до виду Aesculus hippocastanum форма Баумана, який відрізняється махровими квітами і відсутній в колекціях Ботанічних садів Києва та ніколи не був висаджений на вулицях столиці. Про це сьогодні, 21 травня, під час прес-конференції повідомив журналістам радник очільника столичної міськдержадміністрації Олександр Мазурчак.
«Перед столичними зеленбудівцями стояла задача закупити найкращі каштани. За висновками експертів було обрано вид Бріоті (м’ясочервоний каштан), він стійкий до місцевих умов та не боїться молі. Проте після того, як висаджені на Хрещатику дерева зацвіли, виникли сумніви щодо їхньої приналежності до виду Бріоті. Експертиза показала, що саджанці не відповідають умовам договору. Якщо проблема виникла із постачальником каштанів, ми вимагатимемо від них заміни саджанців. А у разі, якщо до підміни саджанців Бріоті причетні столичні чиновники – їх буде звільнено із займаних посад», – наголосив Олександр Мазурчак та додав, що виплату коштів за саджанці Бріоті призупинено до з’ясування обставин, наразі сплачено лише 50% від загальної вартості.
Також він додав, що в міськдержадміністрації буде проведено службове розслідування ситуації з саджанцями.
Крім того, за інформацією Олександра Мазурчака, у КМДА вже готовий проект розпорядження про створення ради експертів, яка займатиметься питаннями догляду, збереження та збільшення кількості каштанів у столиці як символу Києва.
Нагадаємо, що впродовж квітня на Хрещатику було висаджено 285 каштанів, придбання 115-ти профінансувала компанія UDP, інші закуплено за рахунок міського бюджету.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас