Тарифи на електроенергію в Україні - одні з найнижчих у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на електроенергію в Україні - одні з найнижчих у Європі

Енергетика
6944
Тарифи на електроенергію для населення в Україні є одними з найнижчих в Європі. Про це повідомив заступник генерального директора Центру досліджень енергетики (EIR) Вадим Гламаздін на круглому столі “Тарифи на електричну та теплову енергію в Україні: коли вони залишать нас без тепла і світла?”
“Чинні тарифи на електроенергію для населення в Україні є одними з найнижчих у Європі. Вони в рази менші, ніж у європейських країнах. Ще нижчий, ніж в Україні, тариф має тільки Білорусь. Навіть Росія має тариф в 3 рази вищий, ніж в Україні”, – сказав В.Гламаздін.
Так, якщо в Данії населення платить за електроенергію 0,24 євро за кВт-год, то в Україні – 0,022 євро.
При цьому зазначив експерт, тарифи на електроенергію для промисловості в Україні практично не відрізняються від тих, які діють в європейських країнах. “І це при тому, що структура енергопотужностей України дозволяє зробити його значно менше”, – підкреслив він.
Зокрема, за оцінками EIR, тариф на електроенергію для промисловості в Данії становить 0,097 євро за кВт-год, у Німеччині – 0,128 євро, у Швеції – 0,081 євро, у Великобританії – 0,115 євро за кВт-год. “В Україні ж промисловість платить за електроенергію за тарифом у 0,097 євро за кВт-год”, – повідомив В.Гламаздін.
Як повідомляло агентство, за оцінками фахівців, тарифи на електроенергію для населення в Україні покривають лише 25-26% їх собівартості.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас