Міндоходів хоче підвищити акциз на пиво: пляшка подорожчає на 3 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міндоходів хоче підвищити акциз на пиво: пляшка подорожчає на 3 грн

Аграрний ринок
3166
Міндоходів і зборів розробило законопроект про підвищення ставки акцизу на пиво майже в три рази – до з 87 копійок до 2,43 грн за літр напою.
Якщо депутати його підтримають, виробникам і продавцям пива доведеться отримувати ліцензію на цю діяльність, а пивоварам – ще й пройти реєстрацію в Міндоходів. Крім того, для пива введуть акцизну марку.
Паралельно Раді запропонують підвищити акциз на кріплені вина. За оцінкою міністерства, за рахунок зростання акцизів на алкоголь бюджет отримає додатково 1,7 млрд грн.
За підрахунками “Укрпива”, підвищення акцизу на пиво до 2,43 грн за літр викличе подорожчання пляшки пива більш ніж на 3 грн.
Нагадаємо, наприкінці квітня у Верховній Раді був зареєстрований ще один законопроект про підвищення акцизів на пиво. Підготовлений групою депутатів з різних фракцій документ передбачає його збільшення до 2,50 грн. Виручені за рахунок цього гроші запропоновано направляти на фінансування заходів з охорони здоров’я, зокрема лікарні “Охматдит”.
Виробництво пива в Україні в 2012 році скоротилося на 1,6% до трохи більше 300 млн дал. Провідні виробники – “САН ІнБев Україна” (“Чернігівське”, “Рогань”, “Янтар”, Staropramen, Bud) з часткою 34%, Carlsberg Ukraine (“Львівське”, “Балтика”) з часткою 29,3% і “Оболонь” з часткою 22,7%.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас