При дії вільної торгівлі з ЄС 95% імпортних тарифів будуть для України на рівні "0" - ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При дії вільної торгівлі з ЄС 95% імпортних тарифів будуть для України на рівні "0" - ЄС

Казна та Політика
4245
95% імпортних тарифів будуть на рівні “нуль” для України, коли угода про зону вільної торгівлі з Європейським союзом набере чинності. Про це повідомив під час конференції керівник торгово-економічної секції Представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж.
“Давайте подивимося на тарифні питання, коли Зона вільної торгівлі буде повністю діяти, то 95% імпортних тарифів будуть на рівні “нуль”. А на решту 5% тарифів будуть знижені і відкриються ринки для експорту та імпорту”, – розповів він.
Представник ЄС відзначив, що такий стан справ грає важливу роль для сільськогосподарського і металевого секторів України.
Н.Бердж також додав, що при введенні угоди в дію експортні тарифи для українських виробників будуть повністю скасовані.
Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС має відбутися під час Саміту “Східного партнерства” у Вільнюсі в листопаді. Таке переконання висловив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з міністрами закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, Литви Лінасом Лінкявічюсом, Нідерландів Франсом Тіммермансом і міністром європейських справ Данії Миколою Вамменом.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас