Нафтогаз не зміг продати альтернативний бензин на аукціоні вже п'ятий раз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз не зміг продати альтернативний бензин на аукціоні вже п'ятий раз

Енергетика
826
Національна акціонерна компанія (НАК) “Нафтогаз України” не змогла реалізувати 15 тис. тонн альтернативного пального на аукціоні 16 травня через відсутність заявок з боку покупців, повідомляється на сайті “Першої незалежної біржі” (майданчика проведення аукціону).
На ці торги НАК виставляла 6 тис. тонн пального марки Innovative E-92 за ціною 12,175 тис. грн/т (з ПДВ) і 9 тис. тонн пального марки Innovative E-95 за ціною 12,3 тис. грн/т (з ПДВ).
До цього “Нафтогаз” вже чотири рази намагався продати альтернативне пальне, але торги зривалися через відсутність інтересу з боку покупців.
Наступний аукціон, на який НАК виставить ті ж обсяги пального за тими ж цінами, відбудеться 22 травня.
Як повідомлялося, НАК “Нафтогаз України” і ТОВ “Азовська нафтова компанія” (“АНК”, Маріуполь Донецької обл.) у липні 2012 року підписали меморандум про співпрацю у сфері виробництва та реалізації альтернативного моторного пального.
Передбачалося, що “Нафтогаз України” стане ексклюзивним покупцем продукції “АНК” стандартів Євро-4 і вище. У свою чергу, “АНК” отримає доступ до системи зберігання та маркетингу нафтопродуктів “Нафтогазу”.
“Нафтогаз України” об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас