Клименко: "офшорний закон" принесе 20 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клименко: "офшорний закон" принесе 20 млрд грн

Казна та Політика
1540
Сума додаткових доходів, які надійдуть до держбюджету у разі схвалення закону про трансферне ціноутворення, становить близько 20 млрд гривень.
Про це під час години уряду в парламенті заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.
“Ця сума становить, за розрахунками фахівців, близько 20 млрд гривень, але ми ці суми розбиваємо по роках. Частина з цих сум вже надійде до бюджету в цьому році, якщо він буде схвалений (закон) найближчим часом, тому що фінансово-промислові групи вже будуть перебудовувати свої схеми і частина прибутку буде вже виплачуватися в Україні”, – зазначив чиновник.
За його словами, прибуток має оподатковуватися і платитися там, де є виробничі потужності, тобто в Україні.
“Додатково до бюджету надійде 20 млрд гривень за три роки, але я вважаю, що й не це головне. Головне в тому, що ми наше законодавство доведемо до тих норм, які є сьогодні в Європі”, – підсумував Клименко.
Нагадаємо, 12 березня 2013 р. прем’єр-міністр Микола Азаров підписав для внесення до парламенту законопроект про контроль за трансферним ціноутворенням.
Як повідомлялося, в законопроекті про трансферне ціноутворення передбачена можливість до 1 січня 2018 року для металургійної галузі та АПК скористатися певним послабленням в системі держконтролю.
Крім того, згідно із законопроектом, контроль трансфертних цін буде здійснюватися в тому випадку, якщо сукупний обсяг операцій з контрагентом перевищив 50 млн гривень на рік.
Бізнес буде подавати звітність раз на рік – до 1 травня наступного за звітним року. При цьому в проекті закону передбачено, що податківці не мають права перевіряти ціноутворення в контрольованих операціях у межах звичайної податкової перевірки.
За словами голови Міндоходів Олександра Клименка, закон про трансферне ціноутворення принесе Україні в перший рік 0,5 млрд гривень додаткових надходжень.
Раніше перший віце-спікер Верховної Ради Ігор Калєтнік заявив, що законопроект про трансферне ціноутворення потрібно суттєво доопрацювати.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас