Економічна загадка: елітні каштани на Хрещатику зацвіли, як звичайні, але обійшлися у 10 разів дорожче — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічна загадка: елітні каштани на Хрещатику зацвіли, як звичайні, але обійшлися у 10 разів дорожче

Казна та Політика
6594
Прокуратура почала перевірку висаджених на Хрещатику елітних каштанів Бріотті, які зацвіли, як звичайні кінські.
Природоохоронна прокуратура звернулася за висновками до фіто-санітарної інспекції та зажадала у столичних озеленювачів тендерну документацію на купівлю каштанів.
Цієї весни місцева влада помпезно засадила Хрещатик каштанами. При цьому саджали не традиційні для Києва кінські каштани, а більш стійкі до негативного впливу міського середовища та шкідників – і, відповідно, дорожчі – червоні каштани Бріотті.
Кожне деревце, яке має бути стійким до шкідника, обійшлося столичному бюджету в майже 5000 гривень. Загалом витратили 1 млн. 400 тисяч. грн. Звичайний каштан коштує в 10 разів дешевше.
Однак у травні дерева зацвіли традиційним білим кольором, а не червоним. При цьому молоді дерева виявилися зараженими міллю.
Як пояснив директор КП з утримання зелених насаджень Шевченківського району Олександр Цимбалюк, «при пересадці рослина перенесла стрес, плюс аномальна спека в травні».
«Кожен висаджений на Хрещатику екземпляр сорту Бріотті сертифікований в італійському розпліднику. Перший рік після пересадки властивості квітки можуть бути змазані. Але ми написали лист підряднику з вимогою перевірити, якого саме сорту саджанці на Хрещатику», – додав він.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас