Вартість проектів Стратегії розвитку Києва становить $22 млрд - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість проектів Стратегії розвитку Києва становить $22 млрд - КМДА

Казна та Політика
331
Вартість проектів, включених до Стратегії розвитку Києва до 2025 року, становить 22 млрд доларів США. На сьогодні сформовано пакет інвестиційних проектів на суму понад 15 млрд доларів США. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко під час Міжнародного інвестиційного та інноваційного форуму, що проводився Європейською Економічною Палатою Торгівлі, Комерції та Промисловості України за підтримки Київської міської державної адміністрації, передає прес-служба КМДА.
Руслан Крамаренко зазначив, що для того, щоб Київ зміг досягти таких показників розвитку, які мають інші європейські міста, була розроблена Стратегія розвитку Києва до 2025 року. Документ включає в себе стратегічне бачення майбутнього столиці та план дій, який дозволить його втілити в життя. Основа розвитку столиці – це реалізація 9 ініціатив, які приведуть до потужних змін в економіці та рівні комфорту життя.
“Найближчим часом буде запущений сайт “Київського інвестиційного агентства”, де буде представлений весь портфель інвестпроектів, максимум інформації про них – стадія реалізації, обсяг інвестицій. Завдяки цьому нам з одного боку стане простіше комунікувати з бізнесом, а з іншого – це дисциплінує наших чиновників, адже всі бюрократичні зволікання і зриви термінів з їхнього боку відразу будуть фіксуватися на сайті”, – пояснив Руслан Крамаренко.
Звертаючись до учасників форуму, він зазначив, що Київ – це не лише одне з найкрасивіших і найдавніших міст Європи, але і місто, що завжди відігравало значну роль у міжнародному співробітництві на території Європи у всіх його напрямках: суспільно-політичному, економічному і культурному.
“Сьогодні столиця України є ключовим центром економічної активності, фінансовим та інвестиційним центром і забезпечує близько 20% ВВП країни, генерує понад 30% державного бюджету у вигляді податків і отримує половину іноземних інвестицій в країну”, – зазначив заступник голови КМДА.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас