Уряд підтримає розробників соціально значущих інтернет-проектів - Азаров — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд підтримає розробників соціально значущих інтернет-проектів - Азаров

Казна та Політика
457
Прем’єр-міністр України Микола Азаров обіцяє, що Уряд підтримає розробників соціально значущих інтернет-проектів, а також сподівається на залучення до цієї роботи дедалі більшої кількості спеціалістів.
Про це він заявив у вівторок під час зустрічі із переможцями Всеукраїнського хакатону соціально-значущих інтернет-проектів.
“Мене зацікавили ваші проекти, пов’язані із використанням відкритих урядових даних. Ці проекти, які ви зробили, по-перше, говорять про ваш гарний рівень, по-друге, про те, що в Україні рух хакатон розвивається. Тому я запросив вас, щоб обговорити, як зробити так, щоб до цієї роботи залучити не одиниці, а сотні, тисячі людей. Як використовувати всі сучасні можливості, зокрема інтернет-ресурси, для того, щоб люди були інформовані”, – сказав Микола Азаров.
Водночас Прем’єр нагадав, що в Україні схвалено закон про доступ до публічної інформації, відповідно до якого громадяни можуть отримати доступ до відкритих джерел інформації протягом 5-ти днів.
“Доступ до публічної інформації – це також надзвичайно важливо у політичній площині, оскільки це є ознакою відкритого демократичного суспільства. Коли враховується думка суспільства під час прийняття рішення, і всі рішення готуються і коригуються, враховуючи думку суспільства”, – сказав Микола Азаров.
На зустрічі з Прем’єром були присутні автори інтернет-проектів “Карта криміногенності України”, автор проекту сервісу для планування маршруту громадського транспорту та автор проекту відкритого рейтингу загальноосвітніх шкіл України за рейтингами ЗНО. За результатами зустрічі Прем’єр доручив голові Держінформнауки Володимиру Семиноженку продовжити співпрацю з переможцями конкурсу соціально важливих інтернет-проектів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас