Кількість будівельних майданчиків "Доступного житла" зросла в 9 разів - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість будівельних майданчиків "Доступного житла" зросла в 9 разів - віце-прем'єр

Казна та Політика
627
Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул повідомив, що з початку року кількість будівельних майданчиків у рамках реалізації програм “Доступного житла” зросла в 9 разів. Про це УНН повідомили у прес-службі уряду.
Зараз проектна кількість багатоповерхівок, які будуть побудовані, становить 77 – це понад 6,6 тис. квартир. “На початку року тільки в Дніпропетровській області будувався мікрорайон доступного житла. Сьогодні будівництво вже йде і у Львівській, Донецькій, Київській, Миколаївській, Одеській, Харківській областях, а також у містах Київ та Севастополь”, – сказав віце-прем’єр.
Зазначимо, що для зменшення вартості житла Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розроблено проекти будівництва повторного застосування, що зменшує витрати на проектні розробки. Також в регіонах за рахунок бюджету підводяться комунікації (електричні мережі, мережі водопостачання та водовідведення) до будівельного майданчика. Крім того, під будівництво в рамках програм “Доступного житла” безкоштовно виділяється земля, що дозволяє на 20-40% скоротити вартість квадратного метра житла в цих будинках.
Усього в регіонах вже підготовлено 43 земельні ділянки для будівництва 194 житлових будинків загальною площею понад 1,2 млн квадратних метрів, що перевищує 22000 квартир.
Нагадаємо, одним з найбільших учасників державних програм з забезпечення українців житлом у Києві та області є ХК “Київміськбуд”.
“Київміськбуд” з 2011 року бере участь у програмах (Здешевлення вартості іпотечних кредитів і Доступне житло 70/30 – Ред.), і на сьогодні є, мабуть, найбільшим учасником в Києві і області. З початку поточного року до нас звернулося понад 100 осіб, бажаючих взяти участь, і вже більше 30 квартир зарезервовані в рамках програм. Всього Компанія готова долучатися до реалізації як таких, так і інших програм”, – сказав віце-президент ХК “Київміськбуд” Олександр Мороз.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас