Сорос: Італія більше не володіє своєю долею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос: Італія більше не володіє своєю долею

Казна та Політика
2037
З такою гучною заявою виступив відомий фінансист, інвестор-мільярдер Джордж Сорос. На його думку, економічне майбутнє Італії залежить від рішень влади ЄС.
Коментарі, опубліковані італійським виданням La Stampa, були зроблені після церемонії вручення Соросу премії “Тіциано Терзані 2013” у м. Удіне.
Варто відзначити, що Сорос вже давно виступає за введення єдиних європейських облігацій і тісніший фіскальний союз в рамках єврозони і продовжує просувати цю точку зору, незважаючи на скептичну оцінку даних пропозицій з боку влади Німеччини.
У своєму виступі Сорос заявив, що зниження відсоткових ставок за держоблігаціями Італії є тимчасовим явищем і надалі вартість фондування на кредитних ринках для Італії знову почне зростати.
Джордж Сорос: “На мій погляд, затишшя, яке встановилося [на ринку облігацій Італії – прим. Ред.] в останні місяці, не триватиме довго. Європа, як і раніше, знаходиться в дуже небезпечній ситуації, яка дуже далека від збалансованої. Економічне майбутнє Італії більше не залежить тільки від дій її уряду. Доля країни багато в чому залежатиме від подальших дій влади ЄС”.
Сорос також додав: “Ми бачимо все більше доказів того, що політика скорочення витрат є неефективною. Я вважаю, рано чи пізно країни ЄС звернуть з цього курсу. І чим раніше це відбудеться, тим краще”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас