Економіка України виросте, а не покаже зниження, прогнозоване ЄБРР, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка України виросте, а не покаже зниження, прогнозоване ЄБРР, - експерт

Казна та Політика
719
Виконавчий директор Фонду Блейзера Олег Устенко зазначив, що не поділяє песимістичних прогнозів ЄБРР щодо зниження ВВП України на 0,5% в 2013 році. Про це він заявив на брифінгу.
“Я вважаю, що економіка України покаже позитивне зростання. Не мінус, про який говорить ЄБРР, а все-таки позитивне зростання”, – заявив Устенко.
На думку експерта, незважаючи на уповільнення економік єврозони і Російської Федерації, Україна продовжить у поточному році нарощувати свою присутність на ринках цих країн.
“Уповільнення економічного зростання в Росії – це не падіння. Тому Україна всіма силами буде намагатися наростити свою присутність на ринках РФ і країн СНД і навряд чи змарнує серйозні можливості своєї присутності на території ринків країн ЄС. Тобто буде намагатися робити все можливе, щоб зберегти експорт на рівні, принаймні, попереднього 2012 року, а за можливості і наростити його, зокрема, за рахунок сільськогосподарської продукції”, – вважає Устенко.
Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) оприлюднив свій другий за 2013 рік огляд регіональних економічних перспектив, в якому погіршив свій прогноз розвитку економіки України у 2013 році на 1,5% і прогнозує падіння реального ВВП країни до 0,5%.
За даними Держстату, українська економіка в 2012 р. сповільнила зростання до 0,2% з 5,2% в 2011 р. При цьому якщо в першому і другому кварталах минулого року ВВП виріс на 2,2% і 3%, відповідно, то в третьому і четвертому кварталах спад склав 1,3% і 2,5% відповідно. У першому кварталі 2013 р. ВВП України знизився в порівнянні з першим кварталом 2012 р. на 1,3%, тоді як держбюджет-2013 побудований на прогнозі зростання ВВП 3,4%.
15 квітня Міжнародний валютний фонд оприлюднив прогноз, згідно з яким за підсумками 2013 р. ВВП України очікує нульове зростання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас