Нелегальний банківський сектор Китаю за два роки зріс на 67% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нелегальний банківський сектор Китаю за два роки зріс на 67%

Казна та Політика
420
Тіньовий банківський сектор Китаю створює системні ризики для фінансової галузі країни, оскільки він зріс більш ніж на 67% за останні два роки, свідчить звіт Moody’s Investors Service.
Також стало відомо, що загальний обсяг тіньового банківського сектора в широкому визначенні, яке включає в себе приватне кредитування, цільові позики, кредити небанківських установ та банківські послуги з управління активами, склав 29 трлн юанів ($4,7 млрд) до кінця минулого року. У 2010 року показник становить 17,3 трлн юанів.
Нагадаємо, минулого місяця Moody’s знизило прогноз по кредитному рейтингу Китаю з “позитивного” на “стабільний”, заявивши, що країна досягла меншого прогресу, ніж очікувалося, у зниженні ризиків, пов’язаних із кредитною експансією і державним боргом.
“Враховуючи значні масштаби і зростання тіньової банківської діяльності в Китаї, ми сумніваємося в здатності банків ізолювати себе від значного збільшення ризиків дефолтів у сфері тіньової банківської діяльності”, – повідомили в рейтинговому агентстві.
Оцінки тіньового банківського сектора Китаю сильно розрізняються. Рада з фінансової стабільності оцінює його обсяг в 2 трлн юанів, а в JPMorgan Chase вважають, що він вже сягнув 36 трлн юанів.
Раніше повідомлялося, що заради боротьби з “брудними” грошима в Китаї будуть оцінювати кримінальний потенціал клієнтів.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас