У Міндоходів розгледіли збільшення махінацій з імпортним товаром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міндоходів розгледіли збільшення махінацій з імпортним товаром

Казна та Політика
1308
З початку 2013 року до експертних підрозділів Центрального митного управління лабораторних досліджень та експертної роботи Міндоходів надійшло понад 3,5 тисячі запитів регіональних підрозділів Міністерства про проведення досліджень товарів. Це на 34% більше, ніж протягом аналогічного періоду 2012 року.
Серед усіх проведених товарознавчих експертиз у 3,7 раза зросла кількість тих експертиз, які призначаються в справах про порушення митних правил. Іншими словами, коли працівники Міндоходів виявляють спроби бізнесменів імпортувати або експортувати не той товар, який вказується в документах, тільки експертиза може встановити, чи є підміна інформації.
За допомогою такого прийому несумлінний бізнес намагається ухилитися від сплати податків, вказуючи в документах товар з нижчою ставкою мита ніж той, який реально імпортується.
За результатами досліджень у 711 зразках встановлено невідповідність задекларованим характеристикам товарів, що становить 22% від загального числа досліджених зразків. В основному невідповідність була встановлена при дослідженні тканин, керамічних виробів, харчових добавок, які ввозились в Україну.
При цьому, економічна ефективність від врахування експертних висновків при митному оформленні склала понад 11,4 млн. грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас