Перспективний американський бомбардувальник LRS-B буде безпілотним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перспективний американський бомбардувальник LRS-B буде безпілотним

Казна та Політика
2327
Перспективний американський стратегічний бомбардувальник LRS-B (Long Range Strike ─ Bomber), раніше також позначався як NGB (Next Generation Bomber) за своїми характеристиками та можливостями буде схожий з літаками такого ж класу B-2 Spirit, що стоять на озброєнні ВПС США в даний час. Про це, як повідомляє Jane’s, заявив держсекретар ВПС США Майкл Донлі. Крім того, він зазначив, що літак, «принаймні спочатку», буде пілотованим, але його спроектують та побудують таким чином, щоб з часом у нього можна було додати «безпілотну опцію».
Програма розробки бомбардувальника LRS-B почалася в 2012 році. Імовірно, у ній візьмуть участь американські компанії Northrop Grumman, Lockheed Martin і Boeing. У 2014 році на проект літака планується виділити 379 млн доларів. За словами Донлі, компанія, яка займатиметься розробкою і виробництвом бомбардувальників, буде вибрана «через пару років». Згідно з чинним графіком перший літак повинен надійти на озброєння ВПС США в середині 2020-х років, а його вартість не повинна перевищувати 550 мільйонів доларів.
За словами Донлі, перспективний літак повинен буде успадкувати базові можливості літаків інших класів. Йдеться про системи зв’язку, розвідки, рекогносцировки, спостереження, радіоелектронної боротьби і озброєння. Міністерство оборони США має намір щорічно розкривати бюджет, що витрачається на створення перспективного бомбардувальника, проте весь проект в цілому буде триматися в секреті. Перші дані про літак, як очікується, будуть розсекречені тільки після прийняття його на озброєння. За словами Донлі, точно так влада діяла і при розробці B-2.
Раніше повідомлялося, що вартість програми розробки LRS-B складе близько 40-50 мільярдів доларів. Загалом американські ВПС мають намір прийняти на озброєння 80-100 нових бомбардувальників. Військові отримають літаки в базовому варіанті, проте зможуть нарощувати їхні можливості по мірі розробки і встановлення на них нового обладнання. За офіційними даними, в базовому варіанті LRS-B отримає екранування від електромагнітного випромінювання та захист від впливу ядерного вибуху. Вважається, що LRS-B стане перехідною ланкою до надзвукового бомбардувальника «2037 Bomber», розробка якого ще не почалася.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас