Російський мільярдер купив акції Apple на $100 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський мільярдер купив акції Apple на $100 млн

Фондовий ринок
1183
Російський мільярдер Алішер Усманов купив акції корпорації Apple на $100 млн, заявивши, що «вірить в компанію» незважаючи на те, що вона подешевшала на третину з вересня, повідомляє агентство Bloomberg. «Я вірю в майбутнє цієї компанії навіть після Стіва Джобса», – сказав Усманов в інтерв’ю.
«Коли компанія втратила $100 млрд капіталізації, настав хороший час для купівлі її акцій, оскільки капіталізація буде відновлюватися», – зазначив він. Усманов не уточнив, коли саме купив папери компанії. «Ніщо не вічне… Але я вірю, що наступні три роки Apple буде дуже перспективною інвестицією, особливо враховуючи великі дивіденди і викуп акцій», – зазначив Усманов.
Джерело в оточенні Усманова сказало «Відомостям», що бізнесмен придбав акції Apple, коли вартість одного паперу впала нижче $500. Напевно, близько $450, додав він. Виходячи з цього розмір пакета Усманова – близько 0,021-0,024% від капіталу Apple.
Усманов придбав папери Apple в той період, коли у компанії загострився конфлікт з інвесторами. Інвестори незадоволені тим, як падає капіталізація Apple. Рік тому, наприкінці лютого 2012 р., вона перевищила $500 млрд. А в серпні 2012 р. Apple стала найдорожчою компанією в історії, побивши попередній рекорд, встановлений в грудні 1999 р. Microsoft, – $620,58 млрд. 21 вересня акції Apple в процесі торгів досягли цінового максимуму – $705,07 за папір, що відповідало капіталізації всієї компанії в $662,1 млрд.
З вересня акції компанії подешевшали більш ніж на 30%, у зв’язку з чим інвестори вимагали, щоб в умовах падіння котирувань Apple ділилася з ними запасами готівки, які вже досягли $145 млрд. У підсумку Apple вирішила розширити трирічну програму з повернення коштів акціонерам з $45 млрд (такий обсяг програми був затверджений у 2012 р.) до $100 млрд. Розмір квартальних дивідендів Apple підвищила на 15% до $3,05 на акцію. Також компанія збільшила обсяг коштів, що виділяються на зворотний викуп акцій, з $10 млрд до $60 млрд.
Купівля паперів Apple – це не перше вкладення Усманова в акції технологічних компаній. Фонд DST Group в 2009 р. вперше купив акції Facebook, а пізніше бізнесмен заробив понад $1 млрд на IPO найбільшої в світі соціальної мережі. «Я досі вірю в високотехнологічний сектор, і я абсолютно впевнений у майбутньому Facebook», – також зазначив Усманов.
За словами мільярдера, якому, зокрема, належать частки в «Металоінвесті» і «Мегафоні», він поки не планує диверсифікувати свої активи. «Я вважаю наш інвестиційний портфель оптимальним на даний момент з точки зору галузей, в які ми інвестуємо, тому ми поки не плануємо виходити на нові ринки». «У нинішній ситуації правлять гроші», – підкреслює він. Усманов додав, що ні його рахунок, ні рахунки його компаній не постраждали від введення податку на Кіпрі, тому що він зберігає свої гроші в основному в Росії.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас