Греція вводить вибірковий полегшений режим в'їзду для туристів з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція вводить вибірковий полегшений режим в'їзду для туристів з України

Особисті фінанси
4235
Другий рік поспіль уряд Греції вводить вибірковий полегшений режим в’їзду для туристів з країн, що не входять до Шенгену, в тому числі українців. Правда, тільки на острови і тільки влітку – з 7 червня і до 30 вересня.
Без шенгенської візи можна буде відвідати лише 5 островів із понад двох тисяч. Але серед них є знамениті й популярні серед туристів, пише BFM.ru.
Без шенгенської візи можна буде відвідати острови Родос, Лесбос, Хіос, Кос і Самос. Всі розташовані в Егейському морі і відносно недалеко від Туреччини. Саме з турецьких портів, на поромах, і будуть дозволені “безвізові” поїздки. У списку – Бодрум, Мармарис, Дікілі, Фоча, Фетхіє, Айвалик, Чешме і Кушадаси. Всього – 8 портів.
Головна умова – наявність квитка на пором і броні в готелі на одному з островів. Купувати треба у будь-якої туркомпанії, що офіційно працює в Туреччині. За 24 години до відправлення порома до турфірми відправляються копія паспорта, заява на одноразову візу і фотографія шенгенського зразка. Після прибуття турист надає оригінали цих документів і оплачує візовий збір – 35 євро.
Якщо для дистанційної подачі документів можливості немає, отримати візу-лайт можна буде прямо на прикордонному контролі, але це займе більше часу. Схожа практика з про-візами є, наприклад, на Кіпрі або на китайському Хайнані.
Грецька полегшена острівна віза видається на 15 днів і не дає права відвідати материкову частину країни. Торік у порядку експерименту таким чином можна було потрапити лише на Родос, але ця послуга користувалася величезною популярністю, розповіла Business FM виконавчий директор Асоціації туроператорів Росії Майя Ломідзе. Правда, два випадки ледь не стали причиною відмови від практики полегшених віз.
“Ця послуга – можливість оформлення візи прямо на острові на термін перебування, надається не тим туристам, які прилітають з Москви, зокрема, чи інших російських міст, а тим, які прибувають, зокрема, з Туреччини. Це – можливість суміщення двох країн і відпочинку на двох різних курортах. Пропонується ця послуга тим туристам, які подорожують через туристичні компанії. Були пропозиції скасувати подібну опцію, тому що минулого року були випадки, коли туристи порушували термін перебування і їх шукали. Але складна економічна ситуація в країні сприяла тому, що таку опцію не тільки не скасують, навпаки, кількість “доступних” островів буде збільшено”.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас