Австралія має намір вкласти $2 млрд в держоблігації Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія має намір вкласти $2 млрд в держоблігації Китаю

Фондовий ринок
226
Резервний банк Австралії має намір вкласти в китайські держоблігації до 2 млрд дол., що становить 5% його резервів, які на кінець березня становили 38,25 млрд австралійських дол (39,2 млрд дол.).
“Рішення інвестувати в Китай дуже важливе. Воно відображає більш широкі економічні відносини між КНР і Австралією і наші зростаючі фінансові зв’язки”, – заявив заступник голови австралійського ЦБ Філіп Лоуе. На початку квітня центробанки двох країн уклали угоду про валютний своп на суму 30 млрд австралійських доларів. Валюта континенту стала третьою після долара і ієни, яку можна напряму конвертувати в юань.
Операція між двома активними зовнішньоторговельними партнерами допоможе Китаю в інтернаціоналізації юаня, оскільки приклад з австралійців можуть взяти й інші центробанки світу.
За словами Лоуе, нинішній крок також дозволить Австралії диверсифікувати свої резерви. В даний час по 45% від загального обсягу накопичень розподілено між активами США та Європи і по 5% прив’язано до інструментів, номінованих у японськії ієні і канадському доларі.
Для Китаю ж залучення австралійських резервів – ще один крок на шляху вирішення завдання щодо інтернаціоналізації юаня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас