iPhone 5S може вийти із затримкою через низьку якість складання - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iPhone 5S може вийти із затримкою через низьку якість складання - ЗМІ

Фондовий ринок
1821
Корпорація Apple повернула своєму партнеру по складанню девайсів, китайській Foxconn, браковані iPhone числом від 5 млн до 8 млн штук, пише видання The Register. Причиною повернення стала низька якість складання або проблеми з функціонуванням девайсів.
Інформація про повернення бракованої партії в Foxconn досить уривчаста. Відомості йдуть від анонімного працівника підприємства, який поспілкувався з місцевим виданням China Business. Втім, на дані, вперше опубліковані цим виданням та передруковані The Register, вийшло безліч відгуків у тому числі і від солідних видань, включаючи американський Forbes.
Повідомляється, що при вартості виробництва за один iPhone до 200 дол, для компенсації витрат з виготовлення смартфонів на заміну, Foxconn доведеться зазнати збитків на суму до 1,6 млрд. дол.
China Business не уточнює, яка саме модель iPhone не відповідає нормам якості Apple. Якщо брак був знайдений в партії нині актуальної моделі iPhone 5, або все ще присутнього на ринку iPhone 4S, то 8 млн екземплярів смартфонів могли б спровокувати двох-тритижневий розрив у системі поставок Apple, беручи до уваги квартальні продажі обсягом в 47,8 млн. штук (за даними останнього кварталу 2012 р.).
Втім, стандартам могла не відповідати і партія iPhone прийдешнього покоління девайсів, що, найімовірніше, стане причиною для затримки в його презентації та випуск на ринок.
За інформацією ЗМІ бракована партія складається з нового покоління смартфонів, умовно названого iPhone 5S. Посилаючись на обізнаного експерта Мінг-Чі Куо, The Register вказує на виробничі проблеми, які мали вирішувати як розробник гаджетів, так і контрактний збирач через датчик відбитків пальців, який, як передбачається, з’явиться в смартфоні.
Оглядач ForbesТім Ворстол у своєму матеріалі не виключає конфузу, який виник через використання машинного перекладу при англомовних повідомленнях про масовий брак iPhone. Він каже, що в китайському оригіналі новини йдеться про повернення партії в 800 млн апаратів, що є явною помилкою. Він вважає, що мова цілком може йти про загальне число повернення 8 млн гаджетів за тривалий період, а не про одну браковану партію.
Раніше повідомлялося, що Apple впевнено втрачає вартість, оновивши 16-місячний антирекорд.
За матеріалами: rccnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас