Гірничорудні активи Ахметова вперше за 6 років не заплатять дивіденди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гірничорудні активи Ахметова вперше за 6 років не заплатять дивіденди

Фондовий ринок
695
Три гірничозбагачувальні комбінати “Метінвесту” Рината Ахметова вперше за шість років не будуть виплачувати дивіденди, вирішивши залишити 9 млрд грн прибутку у своєму розпорядженні.
Останні п’ять років вони віддавали своїм акціонерам значну частину прибутку, пише Forbes.ua. Так, Північний ГЗК за цей час виплатив близько 16,5 млрд грн дивідендів, Центральний – 6,7 млрд грн, Інгулецький – понад 9 млрд грн.
Офіційно в “Метінвесті” причину зміни дивідендної політики не коментують, але на умовах анонімності в компанії говорять, що гроші підуть на розвиток ГЗК.
Водночас видання зазначає, що в парламенті зараз обговорюється урядовий законопроект про трансферне ціноутворення, мета якого – утруднити податкову оптимізацію сировинним холдингам. В “Метінвесті” прибуток осідає на видобувних підприємствах, в той час як металургійні комбінати показують збитки. Виплата великих дивідендів може дати додаткові аргументи чиновникам, які наполягають на тому, що великий бізнес може збільшити податкові відрахування до бюджету.
Нагадаємо, чистий прибуток “Метінвесту” в 2012 році впав на 76% до $454 млн, консолідована виручка – на 11% до $12,6 млрд. Холдинг об’єднує металургійні та гірничорудні підприємства, розташовані в Україні, країнах Європи та США. Мажоритарним акціонером компанії є Ринат Ахметов.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас