Створення фінансової поліції зашкодить інвестиційному клімату України - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створення фінансової поліції зашкодить інвестиційному клімату України - експерт

Кредит&Депозит
319
Створення нової силової структури – фінансової поліції – погіршить інвестиційний клімат в Україні, що в свою чергу призведе до значного скорочення припливу іноземних інвестицій і навіть їх відтоку з вітчизняної економіки.
Про це сказано в коментарі адвоката, партнера юридичної фірми «КПД Консалтинг» Кирила Козака.
«Початковим етапом оптимізації (вдосконалення) системи боротьби з економічною злочинністю має бути подолання корупції в правоохоронних органах», – зазначив юрист.
Одночасно К.Козак навів приклад зі створенням в Казахстані фінансової поліції, яка дублювала функції інших правоохоронних органів, що зрештою призводило до сутичок між ними.
«Тут проявилася специфіка державного режиму, яка вплинула і на основні цілі, які переслідує фінансова поліція», – зазначив представник «КПД Консалтинг».
Прикладами вдалого реформування системи боротьби з економічними злочинами шляхом створення єдиного органу юрист назвав країни Західної Європи, США. Разом з тим він підкреслив, що там відповідні служби працюють на захист держави, а не окремих бізнес-груп.
«У цих країнах державна влада не заполітизована до такого рівня, як в Україні», – резюмував К.Козак.
Як повідомлялося, на початку березня ЗМІ повідомили, що уряд підготував проект закону про створення Служби фінансових розслідувань. Відповідно до оприлюдненої інформації, дана служба буде володіти широкими повноваженнями з проведення фінансових розслідувань, і підпорядковуватися безпосередньо Президенту України.
Пізніше перший віце-прем’єр Сергій Арбузов заявив, що законопроект вимагає ідейного опрацювання.
14 березня прем’єр-міністр України Микола Азаров дав розпорядження відповідним міністерствам і відомствам не розглядати проект закону про створення Служби фінансових розслідувань. Таке рішення голова уряду ухвалив після вивчення ситуації, у зв’язку з тим, що законопроект не відповідає вимогам часу.
Раніше в коментарі УНІАН партнер юридичної фірми «Лексфор» Юрій Семенюк сказав, що, у разі створення, фінансова поліція може стати світовим рекордсменом за масштабом повноважень.
Президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер додав, що створення фінансової поліції зміцнить авторитаризм влади.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас