Президенту Panasonic уріжуть платню на 60% за погану роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президенту Panasonic уріжуть платню на 60% за погану роботу

Фондовий ринок
418
Рада директорів японського електротехнічного гіганта “Панасонік” /Panasonic Corp./ днями прийняла рішення на 60 проц. урізати зарплату президента цієї корпорації Кадзухиро Цуга через погані показники в роботі. Рішення набирає чинності з липня.
У такому ж розмірі будуть скорочені виплати й Сюкаку Нагае, який з червня займе пост голови ради директорів “Панасонік”. Самі суми зарплат не розголошуються.
У 2009 році всьому складу директорів корпорації вже були зменшені виплати на 10-20 відс. на тлі скорочення доходів “Панасонік”. Це дозволить заощадити, за оцінками експертів, сотні мільйонів доларів. Скорочення виплат керівництву покликане також зміцнити його позиції на переговорах з профспілкою про можливе зменшення зарплат робітникам і інженерного складу корпорації.
“Панасонік” переживає зараз тяжкі часи, в першу чергу, через програші у конкуренції із зарубіжними виробниками телевізорів, насамперед південнокорейськими. Прогнозовані втрати корпорації за підсумками 2012 фінансового року, який закінчився в Японії 31 березня, становлять близько 7 млрд доларів. “Панасонік” закінчує зі збитками четвертий фінансовий рік поспіль. У зв’язку з цим компанія відмовилася від двох своїх офісних будівель в Токіо і оголосила про продаж американської штаб-квартири в Нью-Йорку.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас