У світовій фінансовій кризі винні банкіри, що нюхали кокаїн - професор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У світовій фінансовій кризі винні банкіри, що нюхали кокаїн - професор

Казна та Політика
10478
Оригінальну точку зору на причини економічних криз останніх десятиліть висловив британський дослідник. Він стверджує, що у світовій фінансовій кризі насправді винен кокаїн і банкіри, що вживали його. З такою заявою виступив колишній голова британської консультативної Ради зі зловживання наркотиками Девід Натт. За його словами, фінансисти під кокаїном йшли “на великі ризики”, тому що були занадто “самовпевнені”, і посадили світ в економічну кризу, передає The Daily Telegraph.
Професор Девід Натт вважає, що недавня фінансова криза сталася через надмірне захоплення банкірів і працівників фінансових структур таким наркотиком, як кокаїн. Він заявив, що кокаїн якомога краще підходить для “культури банківських службовців”. Банкіри живуть в атмосфері “хвилювання і ризику”, їм потрібно “все більше і більше”, а для підтримки цих почуттів кокаїн ідеальний.
“Банкіри вживали собі кокаїн, а нам залишили розгрібати цей страшний безлад. Це більше, ніж просто наркотик”, – заявив Натт.
На думку Натта, недавня фінансова криза, що почалася в США і перекинулася на Європу, трапилася через кокаїн, точно так само, як і крах банку Barings в 1995 році. Тоді, нагадаємо, старший трейдер Нік Лісон сингапурського відділення банку, що самовільно займався ризикованими операціями з ф’ючерсними контрактами на індекс SIMEX, довів свій банк до банкрутства. Завданий ним збиток вдвічі перевищив вартість активів кредитної організації, яку в підсумку довелося продати за символічну суму 1 фунт.
Девід Натт не перший раз робить подібні спірні заяви. Кілька років тому, коли він ще перебував у консультативній Раді зі зловживання наркотиками, Натт стверджував, що алкоголь і сигарети завдають британському суспільству набагато більше шкоди, ніж такі заборонені наркотики, як екстазі, ЛСД та марихуана. Професор наполягав на тому, що увагу потрібно переключити на куріння і вживання спиртного, за що був звільнений з ради – його точка зору не відповідала урядовій.
Натт також критикував заборони британського уряду, пов’язані з речовиною під назвою “псилоцибін”, використовуваною для лікування депресії, яку було важко дістати. Речовина потрібна була Натту для дослідження впливу псилоцибіну на ділянку мозку, яка, на його думку, “відключається”, чим блокує негативні моделі мислення, практично як і у випадку з банкірами під кокаїном.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас