Ех.ua пропонують зробити платним, насуваються нові паркувальні штрафи і чому в Україні закриють 143 школи, - підсумки понеділка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ех.ua пропонують зробити платним, насуваються нові паркувальні штрафи і чому в Україні закриють 143 школи, - підсумки понеділка

1787
Південна Корея буде “активно стримувати” Північну
Ситуація на Корейському півострові до війни ще не дійшла, але від миру точно віддалилася. Так, сьогодні міністр оборони Південної Кореї Кім Кван Чжин заявив, що Сеул розробляє план “активного стримування” КНДР, який передбачає можливість нанесення превентивного удару по Півночі в разі ознак можливого ядерного або ракетного удару по Півдню. Також він повідомив, що Республіка Корея має намір ввести в дію новітню систему протиракетної оборони, що отримала назву Kill chain, раніше, ніж планувалося, тобто до 2015 року.
Український Кабмін – шахраї
У цьому впевнене керівництво Газпрому – за його словами, схеми, організовувані Україною щодо отримання газу в Європі, нагадують шахрайські. “Що стосується питання реверсних поставок газу з території Європейського Союзу в Україну. Ми добре знаємо про ці плани, але у нас є підозра, що немає ніяких реверсних поставок. Взагалі-то, де-факто – фізично газу не передбачається, передбачається використовувати “газпромівський” газ в якийсь віртуальний реверс. Тобто “газпромівський” газ заходить в Європу і тут же повертається в Україну. Це схеми, які нагадують якісь шахрайські схеми. З ними просто-напросто треба розбиратися”, – сказав голова правління ВАТ “Газпром” Олексій Міллер.
Тепер чекаємо реакції Азарова – повинен же він якось відреагувати на образливу заяву Міллера. Адже сам же минулого тижня назвав газовий реверс новим словом в енергетичній безпеці України.
Кабмін взявся за паркувальні штрафи
Наш рідний Кабмін завжди добре вмів знаходити нові джерела наповнення бюджету. Ось і нова пропозиція від нього – він пропонує змінити правила паркування. Так, якщо документ затвердять, то власник авто, навіть заїхавши на паркування на 10 хвилин, повинен буде сплатити годинний тариф. У разі порушення правил і розміщення автомобіля без оплати штраф складе 8-12 неоподатковуваних податком мінімумів громадян (136 -204 грн.) і перевищує максимальну вартість паркування в 10-20 разів. Для тих, хто припаркується в місцях для інвалідів та інших пільгових категорій населення і навіть заплатить за тарифом, штраф складе 15-18 неоподатковуваних податком мінімумів громадян (255-360 гривень). Штрафувати порушників будуть або працівники комунального підприємства, або спеціально створені адміністративні комісії, або співробітники ДАІ, – пропонує Кабмін.
Сільські школи нікому не потрібні в цій країні
Комітет з питань науки та освіти зібрав дані з облдержадміністрацій щодо планування закриття навчальних закладів у цьому році. “За даними облдержадміністрацій, які є на сьогодні в профільному парламентському комітеті, протягом року планується закриття як мінімум 143 шкіл, в яких навчається понад 3175 учнів і при цьому будуть звільнені майже півтори тисячі вчителів, а держава заощадить 44,6 млн грн”, – розповіла народний депутат України, голова Комітету з питань науки та освіти Лілія Гриневич. Судячи з усього, міністр Табачник, незважаючи на гучний скандал минулого року, коли справа дійшла до втручання Януковича, продовжує тихо “оптимізувати” шкільну освіту одним йому відомим шляхом – закриваючи школи у селі і видаючи шкільні підручники по 300-600 грн за 1 штуку. Сумно, дуже сумно…
Ех.ua пропонують зробити платним
Одним з можливих рішень відносно популярного файлообмінника Ех.ua, через який США критикують Україну за недостатню боротьбу з інтернет-піратством, може бути поступова легалізація цього ресурсу. Таку думку висловив керівник групи радників віце-прем’єр-міністра України Костянтина Грищенка Олег Волошин. Як варіант Волошин згадав приклад YouТube, на якому спочатку все розміщувалося без урахування інтересів правовласників. Нині, якщо правовласник побачив на ресурсі оригінал свого продукту, то при бажанні він може звернутися до керівництва відеохостингу з вимогою прибрати це або ввести плату за перегляд. “Суть в тому, що правовласник починає з якогось моменту отримувати гроші. Від безкоштовного нелегального скачування можна поступово перейти до ліцензійного, за невелику плату”, – зазначив він.
Пане Волошин, а навіщо Україні другий YouТube, мені ось це цікаво? Та й частково платні аналоги у нас вже є, не буду створювати їм безкоштовну рекламу, називаючи їх. Важливо розуміти – феномен Ех.ua, як і його попередника Infostore, був і є винятково в безкоштовному контенті, а не в назві))).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас