Країни, що розвиваються, відмовляються від європейської валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни, що розвиваються, відмовляються від європейської валюти

1261
Країни з економікою, що розвивається, скорочують частку євро у своїх валютних резервах, пише видання Financial Times.
Згідно з даними Міжнародного валютного фонду (МВФ), центробанки держав, що розвиваються, продали в 2012 році 45 млрд євро, зменшивши свої вкладення в європейську валюту на 8%.
Така ситуація підкреслює значний збиток, завданий борговою кризою в єврозоні положенню євро в міжнародній фінансовій системі, а також різке скорочення шансів євро в плані заміни долара США як міжнародної резервної валюти, відзначають експерти.
“Євро буде міжнародною валютою “номер 2”, і я не бачу перспективи того, що вона буде загрожувати позиціям долара”, – заявив професор економіки школи державного управління імені Кеннеді Гарвардського університету Джеффрі Френкел.
В даний час на частку євро припадає лише близько 24% резервів країн з економікою, що розвивається, що є мінімумом з 2002 року і являє собою значне зниження, в порівнянні з піковим рівнем 2009 року (31%).
Частка американської валюти в резервах країн, що розвиваються, залишається стабільною – близько 60%. Скорочуючи частку євро в своїх резервах, держави з економікою, що розвивається, перекладають кошти в інші валюти, в тому числі австралійські долари, а також валюти країн, що розвиваються.
Частка євро в резервах всіх світових центробанків також зменшилася.
“Наслідки європейської кризи затягнуться, зростання економіки буде повільним, а відсоткові ставки низькими, у зв’язку з чим привабливість активів у євро буде низькою, – відзначає Едвін Труман з Інституту Петерсона. – Долар зберігає свої позиції, і ми рухаємося до багатовалютної системи”.
Варто відзначити, що сьогодні, 1 квітня, на українському міжбанківському ринку ціни на американську валюту піднялися. Так, на міжбанку торги доларом США відкрилися такими котируваннями 8,1310/8,1380, до 12:00 ціни піднялися 8,1400/8,1440. До закриття торгів цінові рівні досягли таких значень 8,1405/8,1455.
Раніше повідомлялося, що Україна посіла 31-ше з 44-х місць серед країн, що розвиваються, які міжнародні корпорації розглядають як місця для організації свого бізнесу. Про це йдеться в огляді компанії Cartus (Денбері, США).
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас