Протягом року в Україні планують закрити 143 школи і звільнити 1,5 тис. вчителів, - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Протягом року в Україні планують закрити 143 школи і звільнити 1,5 тис. вчителів, - нардеп

2673
На сьогодні спостерігається необґрунтоване скорочення мережі навчальних закладів в Україні. Про це під час засідання погоджувальної ради сказала народний депутат України, голова Комітету з питань науки та освіти Лілія Гриневич.
Зокрема, вона зазначила, що Комітет з питань науки та освіти зібрав дані з облдержадміністрацій щодо планування закриття навчальних закладів у цьому році.
“За даними облдержадміністрацій, які є на сьогодні в профільному парламентському комітеті, протягом року планується закриття як мінімум 143 шкіл, в яких навчається понад 3175 учнів і при цьому будуть звільнені майже півтори тисячі вчителів, а держава заощадить 44,6 млн грн” , – розповіла народний депутат.
Л.Гриневич зазначила, що вчителі, які скорочуються на селі, не мають шансів знайти іншу роботу.
Нагадаємо, 26 лютого народними депутатами України Сергієм Лабазюком, Степаном Іваховим і Сергієм Мартинюком зареєстровано проект Закону “Про встановлення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів”.
У проекті Закону йдеться про те, щоб вважати неприпустимим закриття загальноосвітніх навчальних закладів через брак коштів на їх утримання.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас