У США ціни на бензин впали до мінімального рівня за два роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США ціни на бензин впали до мінімального рівня за два роки

Енергетика
900
У США на вихідних були зареєстровані мінімальні за останні кілька років ціни на бензин, передають Вести.Ru з посиланням на повідомлення туристичної компанії AAA.
За даними джерела, в середньому галон бензину в п’ятницю коштував на бензоколонках $3,64, при тому, що рік тому ціна становила $3,93, а в 2011 році – $3,86.
Тим не менше в AAA заявляють, що поки рано говорити, пройдений пік цін на бензин в цьому році чи ще ні. Однак середнє значення, швидше за все, буде залишатися нижче торішніх максимумів $3,94 відразу з двох причин: по-перше, ціни на нафту нижчі, ніж рік тому, по-друге, обсяг переробки нафти продовжує зростати, що збільшує пропозицію.
Ціни на нафту є для США надзвичайно важливим економічним показником, так як споживачі досить чутливо реагують на подорожчання пального. На споживання домогосподарств припадає левова частка ВВП країни, тому й поведінка споживачів відстежується дуже уважно. Зокрема, багато економістів вважають зростання цін на нафту і нафтопродукти одним з основних ризиків для економіки США і всього світу.
Раніше повідомлялося, що влада США переглянула заборону на купівлю нафти з Ірану і виключила зі списку країн, що дотримуються нафтового ембарго, Японію і 10 країн ЄС.
Як стало відомо, великі імпортери іранської нафти були виключені зі списку країн, зобов’язаних підтримувати нафтове ембарго. Серед європейських країн це Бельгія, Великобританія, Німеччина, Греція, Іспанія, Італія, Нідерланди, Польща, Франція та Чехія.
Відзначимо, 13 березня 2013 р. віце-президент Ірану Мохаммад Реза Рахімі заявив, що держава розглядає можливість припинення в майбутньому експорту нафти.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас