Весняна повінь очікується у 3 областях, ще в 6 - ситуація буде складною, - Укргідрометцентр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Весняна повінь очікується у 3 областях, ще в 6 - ситуація буде складною, - Укргідрометцентр

1329
Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що у зв’язку зі складними погодними умовами, зокрема рясним таненням снігу, в річках північних і західних регіонів України найближчим часом очікується підйом рівня води до небезпечних позначок.
За його словами, у зв’язку з проходженням весняної повені найскладніша ситуація очікується на Поліссі. “Найскладніша ситуація очікується на території Волинської, Житомирської, Рівненської областей. Вже зараз в деяких районах досягнуті перші небезпечні позначки. І ця ситуація буде тільки ускладнюватися”, – сказав Кульбіда.
Крім того, директор Гідрометцентру повідомив, що складна гідрологічна ситуація очікується на територіях Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Чернігівської областей. При цьому в басейні Західного Бугу можливе формування рекордної для цього району повені.
“У Львівській області в басейні Західного Бугу не виключено формування найбільшого за всю історію гідрологічних спостережень рівня води весняної повені. Таким чином, ускладнення в цьому регіоні будуть”, – зазначив Кульбіда.
Він також поінформував про те, що перше небезпечне підтоплення незаселеної території міста вже зараз спостерігається в районі Ужгорода. Нагадаємо, раніше сьогодні перший віце-прем’єр Сергій Арбузов заявив, що передбачені усі необхідні дії для недопущення руйнівних наслідків повені в Україні. У той же час до Києва направлено зведений загін рятувальників Дніпропетровської області.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас