Вкладники банку Таврика можуть повернути свої гроші протягом року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкладники банку Таврика можуть повернути свої гроші протягом року

Кредит&Депозит
1981
На сьогоднішній день вкладникам виплачено майже мільярд гривень.
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб констатує, що майже мільярд гривень уже виплачено вкладникам банку «Таврика».
Про це сказав заступник розпорядника директора Фонду Андрій Оленчик в ефірі програми «Власний погляд» на телеканалі «Рада».
«У банку «Таврика» сума вкладів людей, фізичних осіб, які ми повинні були повернути за законом, становила приблизно 1,8 мільярда. Так ось, трохи більше половини з цієї суми ми повернули ще на стадії тимчасової. Другу половину ми зараз починаємо повертати в режимі відшкодування стандартних виплат на стадії ліквідації. І, власне, з учорашнього дня, з 27 березня, ми знаходимося на цьому етапі», – зазначив він.
За словами Оленчика, тільки за один день вкладники Таврики отримали 160 млн гривень.
«Тільки за вчорашній перший день, коли ми почали здійснювати виплати в новому режимі ліквідації, люди отримали 160 мільйонів. З наявного досвіду можу сказати, що в перші три місяці виплат на стадії ліквідації, як правило, повертається 95-99% всіх вкладів. А інші платежі здійснюються через банк-агент, в даному випадку це «Райффайзен Банк Аваль». У них прекрасна філіальна мережа і жодних немає проблем з тим, щоб прийти в будь-яке відділення, маючи на руках лише паспорт та ідентифікаційний код, і отримати свої кошти», – додав чиновник.
Як повідомив Андрій Оленчик, ті, хто за три місяці, поки будуть здійснюватися виплати через банк-агент, не встигнуть забрати свій вклад (як правило, від 1 до 3% вкладників), зможуть згодом звернутися індивідуально до Фонду і протягом року.
Нагадаємо, 20 грудня 2012 р. НБУ ввів тимчасову адміністрацію в «Тавриці».
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас