У Кабміні взялись за паркування: за 10 хвилин доведеться платити як за годину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні взялись за паркування: за 10 хвилин доведеться платити як за годину

1622
Кабінет міністрів пропонує змінити правила паркування та ввести штрафи до 360 гривень за їх невиконання.
Якщо документ затвердять, то власник авто, навіть заїхавши на паркування на 10 хвилин, повинен буде сплатити годинний тариф.
У разі порушення правил і розміщення автомобіля без оплати штраф складе 8-12 неоподатковуваних податком мінімумів громадян (136-204 грн.) і перевищить максимальну вартість паркування в 10-20 разів.
Для тих, хто припаркується в місцях для інвалідів та інших пільгових категорій населення і навіть заплатить за тарифом, штраф складе 15-18 неоподатковуваних податком мінімумів громадян (255-360 гривень).
Штрафувати порушників будуть або працівники комунального підприємства, або спеціально створені адміністративні комісії, або співробітники ДАІ.
У той же час повноваження даішників планується суттєво розширити: їм буде дозволено блокувати колеса, евакуювати на штрафмайданчики автомобілі неплатників, а також тих, хто буде пересуватися на паркуванні або припаркує авто неправильно.
Згідно з чинними правилами, водії можуть залишати автомобіль на стоянці безкоштовно на 5-15 хвилин.
За відсутність паркоматів планується штрафувати чиновників, які займаються паркуваннями. Сума штрафу складе 510-680 гривень, а якщо протягом року обладнання так і не буде встановлено, ця сума зросте до 1,7 тис. гривень.
Ініціатори законопроекту вважають, що нововведення зроблять паркувальний бізнес цікавим для інвесторів.
Як повідомляли «Коментарі», київська влада запланувала збільшити забезпеченість населення столиці місцями для паркування та зберігання автотранспорту на 21657 машиномісць. Сьогодні в Києві функціонує 87 паркоматів, 30 з яких з’явилися на початку 2013 року. До кінця року столична влада має намір встановити ще 150 паркоматів.
Нагадаємо, згідно з постановою Кабінету Міністрів з 1 квітня 2012 року на всіх паркувальних майданчиках країни повинні стояти паркомати. Однак, дане нововведення досі не запрацювало. Також нагадаємо, що у вересні минулого року в «Київтранспарксервіс» заявляли про намір в 2013 році забезпечити всі паркування паркоматами.
За матеріалами:
Деловая Столица
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас