Голова Чечні пропонує обмежити виїзд російських чиновників за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Чечні пропонує обмежити виїзд російських чиновників за кордон

468
Голова Чечні Рамзан Кадиров запропонував обмежити виїзд за кордон колишніх і діючих чиновників, «які мали або мають доступ до секретної інформації стратегічного значення». Можливо, високопоставленим держслужбовцям слід взагалі заборонити виїзд за кордон.
У колонці голова Чечні висловив побоювання, що колишні чиновники, які виїжджають за межі країни, можуть розкрити державні таємниці. Він навів приклад Бориса Березовського, в сейфах якого, на думку Кадирова, могли залишитися секретні документи; задається питанням, чи не вивіз колишній мер Москви Юрій Лужков («володіє даними про всі підземні і надземні стратегічні системи столиці») «разом з “трудовими заощадженнями” і державні таємниці».
Крім того, Кадиров висловив побоювання, що за кордон поїде екс-міністр оборони Анатолій Сердюков: «Як бути в тому числі і з “ядерними кодами”?» Також голова Чечні звернув увагу на виступи Михайла Горбачова, Михайла Касьянова, Олексія Кудріна і Бориса Нємцова за кордоном.
За словами Рамзана Кадирова, він готовий до того, що його пропозицію заборонити виїзд діючим і колишнім чиновникам правозахисники зустрінуть з нерозумінням, однак підкреслив, що «є речі важливіші від прав окремої людини – це інтереси держави. «Ніхто не змушує: не хочете подібних обмежень, не вибирайте долю державного службовця», – підкреслив він.
Рамзан Кадиров зазначив, що написав статтю в зв’язку з обговоренням закону, що забороняє чиновникам відкривати рахунки за кордоном і володіти паперами іноземних компаній. Зараз цей закон пройшов перше читання. Його автором є президент РФ Володимир Путін.
Голова Чечні Рамзан Кадиров останнім часом збільшив свою присутність в ЗМІ. За даними «Медіалогії», в лютому 2013 року він очолив рейтинг цитованості губернаторів-блогерів, піднявшись на дві позиції. Цього йому вдалося домогтися завдяки аккаунту на сервісі Instagram.
За матеріалами:
Фінансовиє Ізвестія
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас