Владі вигідні вибори в Києві в цьому році - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Владі вигідні вибори в Києві в цьому році - експерти

579
Владі зараз вигідно проводити вибори мера Києва. Таку думку висловили експерти.
“Зараз у Олександра Попова є шанс виграти вибори”, – вважає директор Центру політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко.
Тому Партії регіонів є сенс проводити вибори в Києві в цьому році, вважає політолог.
Главу КМДА Олександра Попова не прибрали, а його рейтинг, незважаючи на снігопади, у квітні стабілізується (в січні 2013 р. рейтинг Попова становив 20%): в українців пам’ять коротка, і всі забудуть про снігопад 22-23 березня.
Як сказав Фесенко, в кінці квітня будуть проводити громадські виміри, на підставі яких і будуть прийматися рішення щодо виборів. Ці виміри можуть показати, що рейтинг Попова не такий вже і низький.
“Якщо до цих подій (снігопаду. – Ред.) можна було думати, що точно вибори будуть відкладені до 2015 року, то зараз у мене такої впевненості немає. В принципі, можна провести вибори. Якщо немає Віталія Кличка, то, незважаючи на всі ці неподобства, у Попова непогані шанси, оскільки я мало вірю в єдність опозиції”, – сказав директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.
Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що у влади просто немає іншого кандидата на мера Києва, крім Попова.
“Його не прибрали, бо у Партії регіонів немає заміни. А навіть якщо і є, то не вистачить часу для розкрутки”, – сказав Карасьов.
Експерти вказують, що вибори повинні пройти, щоб зняти напругу в суспільстві.
А вирішальними чинниками на проведення виборів у Києві будуть: акція 2 квітня (наскільки масовою і організованою вона буде) і рішення Конституційного суду, яке буде не раніше кінця квітня (таким чином вибори можуть пройти вже не в червні, а в липні).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас