Янукович порівняв реформи в країні з тим, як колись "латав і білив хату" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович порівняв реформи в країні з тим, як колись "латав і білив хату"

Казна та Політика
2286
Президент України Віктор Янукович на підсумковій конференції розповів про те, чому в Україні реформи відбуваються повільно і складно, і порівняв їх з життям у селі.
“Мабуть, багато хто з присутніх тут жив у селянській хаті. Я також жив багато років, не один десяток. Що роблять люди: з року в рік її латають, білять, підмазують і т. д., витрачають кошти. І це треба робити кожен рік. І кожен рік думаєш: а може треба зробити щось сучасне? Дивишся на сусідів… Так і реформи.
Ми багато часу втратили, майже 20 років ми не займалися реформами. Чому цього не робили: усі пояснюють, що була складна політична ситуація. Я маю на увазі попередників. То не підтримував парламент, то уряд був не такий. І всі ці незручності призвели до того, що ми опинились у дуже складній ситуації. 2008-2009 роки переконали нас, що якщо ми не будемо нічого робити, то ми не витримаємо конкуренції в світі. Тому у 2010 році ми добре розуміли, що коли переробляється хата, є незручності, страждають усі, хто там живе. Ми добре розуміли, що зміст реформ навіть фахівці не всі розуміють. Нам потрібно подолати старі стереотипи, які в нас склалися і за Радянських часів, і за часів незалежності, подолати чиновницький і бюрократичний спротив — все це дуже непросто. Тому і реформи в нас йдуть складно. Але в нас немає іншого шляху. Ми почали наводити порядок, і нам треба йти цим шляхом.
Реформи не проводяться за рік, за два, за три. Їх вистачить і майбутнім поколінням. Треба постійно рухатись вперед, постійно модернізувати країну. Нам треба і трошки потерпіти і незручності, які в нас є”, – зазначив президент.
Також президент відповів на запитання про те, чи є на реформи гроші, оскільки зараз говорять про другу хвилю фінансової кризи.
“Кошти. Я вам скажу трошки пізніше, де наші кошти. Я вам розкажу, всі наші баланси, до копійки, до цента. Одні заробляють кошти, а другі неефективно їх використовують, крадуть. Так що в нас всього вистачає. Все так, як у кожній країні. Але я радію, що ми рухаємося вперед, від того, що в нас є позитивні зрушення. Я знаю, що це завдяки кожній працюючій людині, кожному пенсіонеру”, – наголосив він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас