Нам вдалось розпочати модернізацію країни, на яку чекали понад 20 років, - Янукович — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нам вдалось розпочати модернізацію країни, на яку чекали понад 20 років, - Янукович

Казна та Політика
2457
“Ці три роки були досить непростими. Ми балансували, можна так сказати, починаючи з 2010 року, над прірвою, і потихеньку виходили з дуже складної ситуації на стабільний розвиток нашої країни. Але найголовніше, що поруч із жорсткими антикризовими заходами, нам вдалось розпочати модернізацію нашої країни. На неї країна чекала понад 20 років», – сказав Янукович в ході своєї підсумкової прес-конференції для журналістів.
“Ми забезпечили зростання ВВП. В порівнянні з 2011 роком він виріс на 487 мільярдів, або на 53%. В той час як у єврозоні загальний економічний ріст впав на 0,5%. В Україні він лишився позитивним – ми підросли на 0.2%. Ми побороли інфляцію, вона склала -0,2% у 2012 році. Знизили рівень дефіциту бюджету, він впав у 1,5 рази з 6% до 3,8%”, – розповів Президент.
“Середня заробітна плата зросла на 59%. Якщо в 2010 році вона складала 2050 грн, то сьогодні вона становить понад 3000 грн”, – розповів президент і зазначив, що досягнення в економіці дозволили підвищити рівень життя українців.
Крім того, Янукович згадав і про питання євроінтеграції — за його словами, на останньому саміті “Україна-ЄС” офіційний Київ отримав чіткий позитивний сигнал про підписання угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі з Євросоюзом.
“Ми майже завершили процес підготовки документу про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС. Ми почали над ним працювати ще в 2007 році, коли я працював прем’єр-міністром”, – сказав він.
У підсумку Президент зазначив, що Україні за останні 3 роки вдалося мінімізувати наслідки кризи у Європі.
“Багато країн Європи скоротили соціальні гаранті. Україні ж вдалося цього уникнути”, – зазначив Янукович.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас