Ахметов пропонує Рудьковському $125 млн за 25% акцій "Нафтогазвидобування" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов пропонує Рудьковському $125 млн за 25% акцій "Нафтогазвидобування"

Енергетика
1045
У ролі покупця 25% акцій найбільшої приватної газодобувної компанії України “Нафтогазвидобування” в документі фігурує ДТЕК Ахметова, у ролі продавця – кіпрські компанії народного депутата Миколи Рудьковського, який володіє 50% «Нафтогазвидобування».
“Сума угоди, зазначена в документі, – $125 млн”, – йдеться в матеріалі.
У власність ДТЕК можуть перейти всі акції компанії “Winburg Investments” (Кіпр), якій належить 16,7% акцій “Нафтогазвидобування”, і половина акцій компанії “Wolford Holdings” (Кіпр), що володіє 16,6% акціями підприємства.
2011 року, коли власники “Нафтогазвидобування” вели переговори з ТНК-ВР про купівлю акцій підприємства, її вартість самі власники, за неофіційною інформацією, оцінювали розміром 600-800 млн доларів.
Цікаво, що, виходячи з мультиплікаторів публічних компаній, що займаються видобутком газу в Україні – “Regal Petroleum” і “Kulczyk Oil”, вартість 100% бізнесу, ідентичного “Нафтогазвидобування”, зараз може скласти від 22 млн доларів (оцінка за обсягом видобутку) до 90 млн доларів (оцінка за обсягами запасів).
Нагадаємо, що “Нафтогазвидобування” була заснована в 1999 році Рудьковським у партнерстві з Петром Порошенком. На початку 2000 року 50% Порошенка в проекті перейшли Нестору Шуфричу.
Підприємство розробляє Семеренківське родовище в Шишацькому районі Полтавської області. У 2011 році виручка компанії зросла на 25%, до 1,25 млрд гривень.
Як повідомлялось раніше, фірма партнера сина президента Віктора Януковича переконувала, що не пов’язана з підприємством ПрАТ “Нафтогазвидобування”.
Нагадаємо, нещодавно народний депутат Нестор Шуфрич звинуватив міністра енергетики і вугільної промисловості Едуарда Ставицького у незаконному призупиненні ліцензії компанії “Нафтогазвидобування” і здирництві 30% частки підприємства за її відновлення.
Як відомо, 3 лютого 2012 зник Олег Семінський, багаторічний керівник компанії, зараз він у розшуку. Слідство за рік так і не з’ясувало, чому зник керівник підприємства.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас