Зниження єдиного соцвнеску до 15% дозволить відмовитися від зарплат у конвертах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження єдиного соцвнеску до 15% дозволить відмовитися від зарплат у конвертах

Казна та Політика
1477
Таку думку висловив Віталій Михайлов, голова правління комітету з управління персоналом Європейської Бізнес Асоціації під час круглого столу «Коли українці будуть отримувати “білі” зарплати? Зниження соціального податку і детінізація економіки», що відбувся сьогодні в інформаційному агентстві «Українські новини».
«Сьогодні роботодавець на кожну тисячу зарплати повинен за фактом виплатити близько 1600 грн. Тобто податкове навантаження загалом складає близько 60%. Якщо ж єдиний соціальний внесок буде знижений, йому легше буде прийняти рішення на користь «білих» зарплат. Адже економія на податках в такому випадку складе мінімум 20%. А 20% в бізнесі – великі гроші. Тому ми чекаємо від уряду і парламенту цього кроку», – зазначив Михайлов.
Під час круглого столу були озвучені також результати опитування, проведеного порталом rabota.ua. Згідно з його результатами, лише 37% українців отримують повністю «білу» заробітну плату. При цьому кожен шостий співробітник працює взагалі не офіційно. 40% населення отримують офіційно лише частину своєї зарплати, при цьому 33% більшу її частину отримують саме «в конвертах».
Нагадаємо, перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов нещодавно заявив, що уряд планує внести у Верховну раду законопроект про зниження ставки єдиного соціального внеску до 15%. На даний момент ставка єдиного соціального внеску становить від 34,7% до 49,7% залежно від класу професійного ризику виробництва.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас