Скандал: Anonymous звинувачують Bank of America у шпигунстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скандал: Anonymous звинувачують Bank of America у шпигунстві

Кримінал
964
Найвідоміша хакерська група Anonymous заявила, що їй вдалося отримати доступ до закритих даних, пов’язаних з керівництвом Bank of America, які підтверджують, що банк займається “шпигунською діяльністю і збирає дані про приватних громадян”.
Група Par: AnolA, яка представляється як розвідувальний напрямок Anonymous, відзначає, що їм вдалося зібрати 14 гігабайт даних про сотні керівників великих компаній, таких як Bloomberg, Thomson Reuters, TEKSystems та інших.
Хакери стверджують, що ці компанії найняли в минулому році персонал, в завдання якого входив збір даних і шпигунство за хактивістами і різними соціальними активістами по всьому світу.
За словами Par: AnolA, дані про керівництво були отримані з декількох “незахищених серверів” в США та Ізраїлі, а також він неназваних “доброзичливців” в середовищі, близькому до цих компаній.
“Значна частина цієї інформації була отримана не в результаті злому, а з серверів з невірно сконфігурованим програмним забезпеченням. Переглядаючи дані, нам стало очевидно, що Bank of America, TEKSystems та інші цілеспрямовано збирали дані про Anonymous та інших активістів”, – йдеться в заяві групи.
Згідно з оприлюдненими даними, у зазначених організаціях складалися так звані “щоденні звіти про кіберзагрози”, пов’язані з різними подіями по всьому світу, наприклад такими, як акція Occupy Wall Street.
У той же час, Anonymous кажуть, що методи, якими керувалися збирачі даних, були “безсистемними, що не мали цінності, і дурними”. Серед таких методів, вони називають моніторинг IRC-каналів, Twitter-стрічок, пошук за ключовими словами в мережі і низка інших.
Нагадаємо, на початку лютого повідомлялося, що хакери атакували сервери Федрезерву США та отримали дані банкірів.
За матеріалами:
cybersecurity.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас