Україна цьогоріч почне будівництво доступного житла "індустріальним методом" – міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна цьогоріч почне будівництво доступного житла "індустріальним методом" – міністр

Нерухомість
3034
Україна будуватиме доступне житло індустріальним методом, що істотно збільшить масштаби будівництва.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, виступаючи на сесії Сумської обласної ради у п’ятницю.
«У цьому році ми повинні почати будувати житло індустріальним методом. Це абсолютно інші масштаби будівництва. Ми ставимо перед собою завдання будувати 30-50 тисяч квартир у рік. Саме такої результативності у цій роботі від нас чекає народ України і такі вимоги ставить Президент», – зазначив урядовець.
За його словами, для подальшої розробки цієї програми залучені кращі вітчизняні та зарубіжні експерти, представники будівельного бізнесу, працівники багатьох міністерств.
Вілкул підкреслив, що на регіональному рівні має бути підготовлено перелік будівельних майданчиків, на яких можна було б зводити житло таким методом.
«Такі новобудови будуть значно дешевшими, за ті, які споруджуються зараз. У Дніпропетровську, скажімо, де подібним методом було зведено цілий житловий мікрорайон, собівартість такого житла зменшилася на 40%», – заявив віце-прем’єр-міністр, зауваживши, що квартири у будинках, побудованих індустріальним методом, мають надаватися передусім працівникам бюджетної та соціальної сфери.
Індустріальні методи будівництва передбачають комплексну механізацію та автоматизацію будівельно-монтажних робіт із застосуванням збірних конструкцій із високим ступенем заводської готовності.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас