Каско — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каско

147
Каско (від ісп. casco – корпус, остов судна; шолом) – страхування автомобілів або інших засобів транспорту (суден, літаків, вагонів) від збитку, розкрадання або викрадення. Не включає в себе страхування майна, що перевозиться (карго), відповідальності перед третіми особами і т. д.
Страховик зобов’язується за обумовлену плату (страхову премію) при настанні передбаченої в договорі події (страхового випадку) відшкодувати особі, на користь якої укладено договір (вигодонабувачу), заподіяні внаслідок цієї події збитки в застрахованому транспортному засобі або збитки у зв’язку з іншими майновими інтересами страхувальника (виплатити страхове відшкодування) в межах визначеної договором суми (страхової суми). У страхуванні каско активно використовуються різні види франшизи, часто правилами страхування передбачається можливість абандона.
На відміну від ОСАЦВ, тарифи на автокаско не встановлюються державою, і у кожної страхової компанії є свої програми зі своїми власними коефіцієнтами. Кожна компанія прагне оптимізувати відношення страхових премій до страхових виплат, для чого здійснюється постійний збір статистики страхових випадків. На основі статистики встановлюються страхові коефіцієнти, за якими обчислюється вартість страхування каско для кожного конкретного випадку. Перевага надається дорослим, досвідченим водіям, сімейним автомобілям, що сприяє спокійному стилю водіння. Для таких категорій менші ризики зі збитків і, відповідно, мінімальні тарифи на страхування.
Розрахунок вартості поліса автокаско можна зідйснити як в офісі обраної страхової компанії, так і в режимі онлайн за допомогою автоматичного розрахунку. Такий розрахунок дозволяє дізнатися приблизну вартість поліса для конкретного автомобіля, порівняти пропозиції від різних страхових компаній з урахуванням коефіцієнтів і програм страховика, що цікавить, і вибрати найбільш вигідний варіант страхування.
При підготовці словника використовувалася інформація з відкритих джерел в інтернеті
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас