Переважна кількість кібератак, спрямованих на американські компанії - йде з китайській армії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переважна кількість кібератак, спрямованих на американські компанії - йде з китайській армії

552
«Переважна» кількість кібератак, спрямованих на американські компанії та організації, виходила з одного району в передмісті Шанхаю. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на дослідження американської компанії Mandiant, що працює у сфері інформаційної безпеки.
Експертам вдалося вистежити членів одного з найдосвідченіших хакерських угруповань, що називає себе Comment Crew або Shanghai Group («Шанхайська група»). За даними Mandiant, атаки цього угруповання виходять з того ж району, де розташована штаб-квартира Відділу 61398 Народно-визвольної армії Китаю.
Фахівці підкреслюють, що не можуть сказати точно, що хакери діяли з цієї будівлі, але відзначають, що не бачать інших правдоподібних пояснень такої концентрації джерел атак. «Або вони виходять з Відділу 61398, або люди, що забезпечують роботу інтернет-мереж, які найкраще в світі контролюються і моніторяться, не помічають тисячі людей, які організовують кібератаки по сусідству», – заявив виданню творець і голова Mandiant Кевін Менді (Kevin Mandia).
У дослідженні Mandiant наголошується, що жертвами хакерів стала як мінімум 141 американська організація. Компанія підкреслює, що це тільки ті атаки, які її фахівцям вдалося легко вичислити.
Газета The New York Times, яка замовила дослідження Mandiant, підкреслює, що й інші дослідницькі компанії вказують на те, що багато хакерських груп з Китаю пов’язані з владою, зокрема, з Відділом 61398. Відділ, як відзначає видання, майже не фігурує в офіційних звітах китайської армії. Тим не менш, в 2011 році американська недержавна дослідницька організація The Project 2049 Institute назвала Відділ 61398 головним підрозділом, що займається політичною, економічною і військовою розвідкою проти США і Канади.
Представники Китаю звинувачення в підтримці кібератак відкинули, зауваживши, що на території країни така діяльність є протизаконною. Як пише The New York Times, в китайському посольстві у Вашингтоні зазначили, що їх держава також стає жертвою кібератак. Крім того, вони вказали, що на території США теж діють хакерські угрупування.
Газета The New York Times в кінці січня 2013 р. заявила про те, що протягом декількох місяців хакери з Китаю атакували редакцію та її працівників. Передбачалося, що зловмисники намагалися з’ясувати джерела інформації, що послужила основою для серії публікацій про доходи сім’ї китайського прем’єр-міністра Веня Цзябао.
На початку лютого про атаки з боку китайських хакерів заявила і газета The Wall Street Journal. У цьому випадку хакерам вдалося скомпрометувати дані журналістів, які пишуть про Китай. Пізніше про атаки заявили сервіс мікроблогів Twitter і соцмережа Facebook, але компанії не стали вказувати можливих виконавців.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас